Hasselt-Wase  6-11                          24 Februari 2019

Net als de vorige twee wedstrijden bleek Wase een maatje te sterk voor onze kadetten.

Enkel in de eerste helft van periode 1 leek er meer in te zitten. Hasselt kwam via Stijn en Thomas op 2-1, maar aan het eind stond het 3-6.

Onze jongens en Sarah bleven ervoor gaan. Na knap verdedigend werk van Thomas probeerde  de nummer 8 van Wase de bal te heroveren. De scheidsrechter zag een overtreding die hij in twijfel trok. Gevolg: definitief out. Met één van hun betere spelers aan de kant kon het tij misschien toch nog gekeerd worden?

Al snel bleek dit ijdele hoop: Wase verdedigde kort op de man waardoor er nauwelijks tijd was om te passen. Bovendien werden “de man meer situaties” door Hasselt onvoldoende benut.  Enkel Sarah scoorde in periode 2 en Wase liep verder uit tot 4-8.

Periode 3 was vrij intensief, met liefst 7 uitsluitingen, maar er was nauwelijks doelgevaar.

In de laatste periode, waarin zowel Hasselt als Wase nog één keer scoorden, kon Lukas zich nog eens tonen door een penalty te stoppen.  De verdiende overwinning van Wase kwam echter nooit in gevaar.

Seraing – Hasselt 3-24                 3 maart 2019

Begin van de Krokusvakantie, dus enkele afwezigen: zowel Bob als Lukas ruilden water voor sneeuw en trokken hun skilatten aan. Olivier ontbrak met een blessure. Alexander was echter weer van de partij. De drie vorige confrontaties resulteerden in vlotte overwinningen. Benieuwd wat het vandaag ging worden.

Hasselt nam vanaf het eerste fluitsignaal de match in handen, maar het duurde toch nog even voor Stijn de score opende. Op het einde van periode 1 ging het opeens erg vlug: van 0-2 naar 0-7 via Stijn, Milan en Thomas. Seraing verloor ook opvallend vaak de bal omdat ze er niet in slaagden een aanval in elkaar te boksen binnen de 30 seconden. Ook conditioneel stonden Sarah en de jongens een stuk verder. In de drie volgende periodes vonden onze kadetten nog liefst 17 keer de weg naar het doel om de 3-24 einduitslag vast te leggen.

Niet echt spannend, maar het was mooi om te zien hoe de spelers vlot bleven combineren. Een goede oefening met het oog op de laatste drie wedstrijden tegen Leuven, Calypso en Wase.

Translate »